Konferanseblogg

IllustrasjonsbildeECER 2016

Skrevet av Karina Rose Mahan

ECER (European Conference on Educational Research) er en anerkjent europeisk utdanningskonferanse og gjennomføres årlig.  Temaet for 2016 var: «Leading Education: The Distinct Contributions of Educational Research and Researchers».

Da min hovedveileder Lisbeth M Brevik ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning ved Universitetet i Oslo inviterte meg til å presentere en av studiene i videoprosjektet LISE (Linking Instruction and Student Experiences) sammen med henne i Dublin, takket jeg umiddelbart ja. Jeg visste at NAFOL både støttet konferansepresentasjoner økonomisk og oppfordret oss stipendiater til å få denne typen erfaring. Jeg tenkte også at det var en ypperlig mulighet til ikke bare å lære å bli en bedre forsker, men også til å bli kjent med mine irske røtter.

Mange har spurt meg hvor etternavnet mitt «Mahan» er fra. Dere hadde kanskje ikke gjettet det, men det kommer av det irske navnet «MacMahon.». Oldeforeldrene mine på min far sin side tok med seg dette navnet når de emigrerte fra Irland til USA. De ble stoppet i Ellis Island og bedt om å endre navnet til noe «mindre irsk». Så ble navnet «Mahan» til – et ordentlig Ellis Island navn. Under hele oppveksten har jeg vært svært nysgjerrig på mine irske røtter og dette navnet jeg har båret i så mange år.

Vi presenterte studien med tittelen “Linking instruction and student achievement to reading in English as a second language” i ECER-nettverket «Didactics, Learning and Teaching», 24. august 2016.

Dette var første gang jeg presenterte på en internasjonal konferanse og jeg var selvsagt litt nervøs. Likevel klarte jeg å si alt som var planlagt og er fornøyd med det. Til slutt hadde vi en paneldebatt med de andre deltakerne som deltok i vår sesjon og fikk snakket med dem om både engelskundervisning og tospråklig undervisning. Det var svært god trening for meg å komme inn i det miljøet og øve meg på å presentere forskning og svare på kommentarer. I tillegg var det både hyggelig og nyttig at min biveileder Tine Prøitz ved Høgskolen i Sørøst-Norge var tilstede og hørte på meg og ga meg tilbakemeldinger på presentasjonen min. På resten av konferansen var jeg så heldig at det var flere presentasjoner i mitt felt: Content and Language Integrated Learning (CLIL), på ECER 2016. Ved å følge disse presentasjonene fikk jeg ikke bare lære mer om forskningsfeltet mitt, men også snakket med flere av disse internasjonale forskerne.

Karina Mahan presenterer paper

En annen fordel ved å delta på denne internasjonale konferansen over flere dager var jo også at jeg fikk sett byen. Dublin var en svært vakker by. Jeg ble kjent med den irske sjarmen og gikk langs gater som mine forfedre sannsynligvis har gått i. Jeg lærte at irer ikke nøler med å snakke med fremmede og hjelper gjerne en turist som har gått seg vill. Jeg lærte også at de heller ikke nøler med å gi veibeskrivelser til steder de ikke vet hvor ligger!

Jeg vil gjerne takke NAFOL for at de støttet min konferansedeltakelse på ECER 2016 i Dublin. Det var en lærerik og morsom opplevelse, og jeg gleder meg til neste mulighet til å presentere forskning.

Top