Konferanseblogg

AARE: Australian association for research in education

Skrevet av: Anna – Maria Stenseth

Første stopp på mitt utenlandsopphold i Australia var AARE-konferansen 2018. Jeg skal tilbringe sju måneder på University of Melbourne, noe jeg ser frem til. I dette innlegget skal dere få et lite innblikk i hvordan jeg hadde det på AARE.

Kort om konferansen

Anna-Maria Stenseth holder sin presentasjon

Årets AARE- konferanse ble avholdt i Sydney fra 2.-6. desember 2018 og hadde temaet «Education Research Matters: impact and Engagement». Årets konferanse var en internasjonal begivenhet med foredragsholdere fra mange ulike land, til sammen var det cirka 850 delegater samlet på University of Sydney disse dagene. Dere kan lese mer om AARE her.

I forkant av hovedkonferansen var det en dag med pre-konferanse for stipendiater og nye forskere. Det var et flott initiativ, for her ble vi kjent med andre «ph.d.-ere» , og dermed hadde vi flere vi kunne henvende oss til på selve konferansen. På pre-konferansen var det fine og inspirerende innlegg av akademikere som relativt nylig hadde vært stipendiater, de delte sine prosjekt og opplevelser av å være ny i akademia med oss. Dette ble en god start på en innholdsrik konferanse.

På konferansen var det lagt opp til flere hovedtalere, blant anna Marilyn Cochran-Smith, G. Bodkin-Andrews, Annette Woods og Jo-Anne Reid som presentert ulike temaer innenfor utdanning. Det var også mange ulike parallellsesjoner, og helt umulig å få med seg alt som var interessant, men jeg fikk med meg mange gode presentasjoner og diskusjoner.

Presentasjon av paper

Det er første gang at jeg deltar på en så stor konferanse som AARE. Siden det er svært mange parallellsesjoner, var jeg var ganske spent på om jeg fikk noen tilhørere. Jeg presenterte paperet på en av sesjonene den første dagen, noe som var veldig bra, bedre å hoppe i det og ha det overstått enn å vente i dagevis. Presentasjonen med tittelen “Students engagement and decision-making process in education”, skal bli en artikkel som jeg og en av mine ph.d.-kollegaer, Daniel Rød, jobber sammen om. Prosessen med å ferdigstille presentasjonen var både krevende og lærerikt. Her ga jeg et innblikk i eget prosjekt, og presenterte noen av funnene fra eget datamateriale. Det kom faktisk flere enn jeg trodde på denne sesjonen, og jeg var heldig å få mange gode og konstruktive tilbakemeldinger, blant anna fra en av de store på feltet Rural Education, Jo-Anne Reid.

Sosialt

Operahuset i Sydney, photo

Det ble også tid til sosiale sammenkomster både i regi av AARE og på privat initiativ. Vi møttes til «meet and greet» den første kvelden, her møtte jeg flere som jeg hadde møtt året før på SPERA-konferansen, noe som var svært hyggelig. Det var også fint og trygt å delta på konferansen med en av mine NAFOL-kollegaer, Beathe Liebech-Lien. Det er godt å ha et vennlig og kjent fjes blant mange ukjente. I tillegg var det to andre fra UiT – Norges arktiske universitet som deltok, Gørill W. Vedeler og Rachel Jakhelln.

En av de mest fantastisk og uforglemmelige opplevelsene på konferansen var å delta på «The Aboriginal Interpretive Tour». Her fikk vi bli med ut til en av de små øyene i Sydneys skjærgård og få et innblikk i aboriginenes kultur og historie. Konferansen var lærerik, nå ser jeg frem til et spennende halvår Down Under.

Tusen takk til NAFOL for reisestøtte!