Konferanseblogg

EECERA 2018

Budapest, Ungarn

Skrevet av Tone Rove Nilsen

Litt spent sendte jeg inn mitt aller første abstract til en forskningskonferanse i februar 2018. Konferansen heter EECERA som står for European Early Childhood Education Research Association. Konferansen er en av de største av slitt slag i Europa, og er en møteplass for barnehageforskere fra hele Europa. Den 28. EECERA-konferansen ble lagt til vakre Budapest i Ungarn. Gleden og spenningen var stor da jeg sjekket e-posten i april og så at mitt bidrag var valgt ut.

Med støtte fra NAFOL reiste jeg til Budapest 28.–31. august for å presentere mitt eget forskingsprosjekt som omhandler Norske barnehagers praksis med lekemateriell. I presentasjonen viste jeg først til resultater fra hovedprosjektet jeg er en del av «Gode barnehager for barn i Norge (GoBaN)», før jeg presenterte eget forskningsdesign og noen foreløpige tanker fra datainnsamlingen. Presentasjonen var på 20 minutter, med noen minutter til spørsmål i etterkant. Alle presentasjoner blir satt sammen med andre, og jeg presenterte sammen med forskere fra Irland og Finland innen lignende tema. Forelesningssalen var full av forskere og andre stipendiater, og heldigvis gikk presentasjonen veldig fint!

Budapest er en flott by. Selve konferansen var lagt til Budapest University of Technology and Economics, som lå sentralt og med en fantastisk utsikt over byen og Donau. Det er et staselig eldre bygg, med flere etasjer og labyrinter av ganger med små og store forelesningsrom. Jeg var ikke alene om å gå meg bort opptil flere ganger på leting etter rommene.

Jeg er næringsstipendiat i Nasjonalt kunnskapssenter for barnehager, og med på reisen var min mentor i bedrift May Liss Tobiassen og medveileder (og leder av GoBaN) Elisabeth Bjørnestad fra OsloMet. Disse to støttet meg, heiet på meg, og gjorte hele forskningskonferansen til en god opplevelse.

I tillegg til det faglige, må jeg nevne at jeg via konferansen ble kjent med andre stipendiater og forskere fra andre høgskoler og universitet som har samme interesseområdet som meg. Dette var veldig hyggelig, og jeg gleder meg allerede til neste års konferanse i Tessaloniki.

Tone Rove Nilsen foran universitetet. foto

Universitetsbygning. Foto