Konferanseblogg

Hilsen fra Atlanta

Skrevet av Sissil Lea Heggernes

CIES, Comparative International Education Society teller over 3000 medlemmer. Årets konferanse ble avholdt i Atlanta, Georgia, og som det meste annet i USA var den stor. Hotellet som gjestet begivenheten var så stort at etter en uke, gikk jeg meg fortsatt vill i gangene, og jeg brukte timevis på å se gjennom programmet for å plukke ut de, for meg, mest relevante forelesningene.

Jeg har kun få måneder bak meg som ph.d.-student, og dette var min første internasjonale konferanse. Jeg var der for læringens skyld, for å presentere og få kontakter. CIES har medlemmer fra flere profesjoner, og har et bredt program. Jeg er ikke helt sikker på om jeg passer inn her; det er et stort fokus på nord-sør problematikk og globalt medborgerskap. Selv driver jeg med litteratur og interkulturell kommunikativ kompetanse i engelskopplæringen. Det er noen koblinger her, men det var få som var fra mitt felt. Allikevel fikk jeg innertier på første forelesning, om global literature. Da det viste seg at foreleseren fra California hadde sine aner fra mitt hjemsted, måtte det jo være meningen at vi skulle møtes! Senere i uka utvekslet vi idéer over lunsj. Kanskje det en gang vil føre til et videre samarbeid, og kanskje ikke, men uansett møtte jeg en beslektet sjel og fikk jeg gode innspill til mitt eget prosjekt.

Idéer har jeg fått mange av i løpet av uka, både når det gjelder metode, eget tema og beslektede fagområder. Bredden i presentasjonsformer spredde seg fra lesing fra manus til å engasjere tilhørerne i irsk riverdance og klappe valpen som var på besøk. Det bidro til at jeg senket skuldrene foran min egen debut.

Presentasjonen min var på konferansens siste dag, foran et selektert publikum bestående av ordstyreren, de andre foredragsholderne, veilederne mine og tre utenforstående. Jeg presenterte data fra min pilotstudie om utvikling av interkulturell kompetanse i engelskklasserommet, hvor jeg har intervjuet lærere om deres oppfatninger om dette temaet. Jeg fikk en litt treg start da powerpointen hang seg. Da var jeg glad for at salen ikke var full, men derfra gikk det oppover.

Når jeg nå sitter på flyet hjem er hodet fullt av tanker og idéer fra spennende diskusjoner og interessante forelesninger. Litt turistvirksomhet ble det også tid til. Selv om det var gøy å smake på kiwi-eple Fanta fra Asia og noen av de andre 200 variantene av brus på Cola-senteret, gjorde utstillingen om borgerrettighetsbevegelsen på Human and Civic Rights Center et større inntrykk. Det er virkelig et must hvis du skal til Atlanta!

Til slutt vil jeg takke veilederne mine som oppfordret meg til å dra på konferanse, ga tilbakemelding på abstract, samt hjalp til med å roe nervene og stake ut vei underveis. Jeg gleder meg til neste gang, og ikke minst til å bli kjent med andre NAFOL’ere i Drammen i mai.

Mer info om konferansen her

Top