Konferanseblogg

Pick Your Path: Inquiry in the Drama and Dance classroom – Code Conference i Niagara-on-the-Lake, Ontario 2016

Åpning av konferansen. photoSkrevet af Kristian Nødtvedt Knudsen

Konferencen arrangeres af Council of Ontario Drama and Dance educators og er blevet afholdt hvert år siden 1970. Konferencedeltagerne kommer fra både ind- og udland for at blive inspireret, præsentere deres forskningsprojekter og udforske forskellige måder at arbejde med kunstfag i skolen. Canada har ikke en national interesseorganisation som Drama- og Teaterpedagogene i Norge, men flere organisationer som tilhører de enkelte provinser og territorier. Drama og teater er en fast del af timeplanen i Canadisk skole og særligt deres model for videregående skole har nogle ligheder med den norske, da elever har mulighed for at vælge linjer hvor kunstfagene får mere plads i deres uddannelsesforløb.

Jeg skulle præsentere en paper om ”sociale medier – en ny scene for dramalæreren” og tog udgangspunkt i følgende spørgsmål; what possibilities do social media bring to teaching and learning drama? Jeg havde i udgangspunktet 30 minutter, men eftersom de to andre foredragsholdere ikke dukkede op, blev jeg bedt om at prøve at forlænge præsentation til halvanden time. Det var lidt af en gavepakke og det gav mig mulighed for at gå langt mere i dybden med indholdet og ligeledes krydre præsentationen med nogle praksiseksempler, hvor konferencedeltagerne selv fik mulighed for at udforske nogle af de samme hændelser som deltagerne i min forskning. Deltagerne kom med mange konstruktive indspil til tematikken og diskussionen åbnede ligeledes op for spørgsmål om etik, hvem er læreren og hvem er eleven i dagens skole og hvad vil det sige at være et individ i en digital og hyperkompleks verden. Deltagernes indspil gav mig indtryk af, at dramalærerne ser relevansen af at arbejde med sociale medier i skolen, men er usikre på, hvordan de kan anvende de sociale medier didaktisk.

Efter tre dage med mange indspil, faglige diskussioner og et lille indblik i den canadiske kultur sidder jeg tilbage med mange indspil som skal fordøjes. Canada har uden tvivl været et besøg værd og deres uddannelsessystem i Ontario som ikke indeholder de samme krav til vurdering af eleverne (og lærerne) som vi har hjemme i Norge, var meget interessant at høre om. En stor tak til NAFOL for støtten, – et bidrag som har været med til at give mig en oplevelse for livet.

Kristian Nødtvedt Knudsen

Kristian Knudsen og tilhørerne. Photo

Top