Konferanseblogg

NERA 2017Konferanseområde. photo

The 45th Congress of the Nordic Educational Research Association (NERA)

Skrevet av Anne-Mette Bjøru

Litt om konferansen

Den 45. NERA-konferansen ble arrangert i København, fra 23.-25. mars på Aalborg universitetet sin campus i hovedstaden. Temaet for årets konferanse var «Learning and education – material conditions and consequences» og der var i alt 701 deltakere (http://nera2017.org/). Det er en årlig, nordisk konferanse, men har deltakere fra hele verden.

Faglig innhold

NERA har i alt 24 såkalte nettverk, og mange følger foredragene kun i sitt nettverk gjennom hele konferansen. Andre hører på innlegg i flere forskjellige nettverk, og kan derigjennom få kunnskap om forskjellige tema og problemstillinger, men også innblikk i aktuelle nettverk å koble seg på. Se liste over alle nettverkene her: http://www.nfpf.net/?page_id=53

Posterpresentasjon

Jeg hadde posterpresentasjon for første gang, og det var en positiv erfaring. Posteren skulle henge i det tildelte posterområdet under hele konferansen, men alle som presenterte poster måtte være tilstede i to timer på gitt tidspunkt slik at andre deltakere kunne kommentere innholdet og stille spørsmål. Denne gangen var det i alt 15 postere, og vi som presenterte kom også i snakk med hverandre. Sammenlignet med paperpresentasjon synes jeg dette var mer uformelt. Samtidig var diskusjonene mer langvarige og dyptgående enn den korte spørsmål-og-svar-seansen som etterfølger paperpresentasjoner.

Det sosiale

I tillegg til key-note foredrag, møtevirksomhet, paper- og posterpresentasjoner, samt forskjellige forlag sine informasjonsstands, har konferansen også et sosialt program. Denne gangen var det en guidet tur langs Københavns vannveier fra Sydhavnen til Den Lille Havfrue, med påfølgende festmiddag og dans. Dermed fikk konferansedeltakerne sett litt av byen, lært litt om lokal historie, samt hygget seg sammen med gamle og nye bekjente.

NAFOLer på NERA

På NERA ble det også tydelig hvor mye NAFOL betyr. Her møttes mange NAFOLere fra samme kull, og på tvers av kull. Vi fant frem til hverandres presentasjoner, hørte hverandre og støttet hverandre. NAFOL skaper fellesskap, både profesjonelt og personlig. Vennskapene som etableres er viktige – i perioden vi arbeider med avhandlinga, men også for tiden etterpå.

Tusen takk til NAFOL for reisestøtte slik at jeg kunne delta på NERA!

Hvis du vil se mer fra NERA i København ligger det bilder her

Neste NERA-konferanse er i Oslo fra 8.-10. mars neste år – kanskje vi ses?

Les mer om NERA her

Anne-Mette Bjøru med poster. photo

Top