Konferanseblogg

NordMedia 2017, Tampere

Skrevet av Agnieszka B. Jarvoll

Tampere! Flott by å komme på konferanse til! Ekstra flott blir det når bussjåføren på flybussen snakket flytende engelsk og har full kontroll på hvor de ulike hotellene er.

Jeg hadde bestilt rom på Cumulus City Koskikatu. Ikke langt å gå til universitet i Tampere der konferansen skulle finne sted. Kjekt å vite for fremtidige besøk. Jeg jukset litt og brukte Google maps for å finne frem til universitetet dagen etter, men så deltok jeg da på en mediekonferanse med tema Mediated Realities – Global Challenges. Det skulle med andre ord bare mangle at jeg ikke brukte min mobiltelefon, med et kritisk NAFOL-blikk vel bemerke.

Fint universitetsområdet å komme frem til. På tidspunktet bilde ble tatt hadde jeg ingen begrep på hvor stort det egentlig var.

Bak hovedbygningen skjulte det seg en imponerende bygningsmasse. Et stort skinnende universitetsunivers!

Konferansen var den 23 i rekken av Nordic Conference on Media and Communication Research. En smeltedigel av ulike områder innenfor det siste av medieforskning som blir presentert på disse konferansene. Med rundt 350 deltakere i år var det mye interessant, det sier seg selv at det ikke var mulig å få med seg alt. Jeg tilhørte division 5: Media Literacy and Media Education. Midt i blinken for en lærerutdanner og NAFOL-student. Det jeg spesielt vil trekke frem er presentasjonen av Mads Middelboe Rehder og Niamh Ni Bhroin om Exploring «digital natives» learning processes: What happens when family and other informal settings are primary arenas for young people’s instruction in how to use digital media? En visuelt spennende presentasjon fra deres egen forskning, der de også hadde et spesielt blikk på Minecraft. Veldig interessant siden mitt bidrag til konferansen handlet nettopp om Minecraft at school! Focus on pupils experiences from an intervention. Her må jeg nevne at på grunn av influensa, fikk jeg dessverre ikke holde min muntlige presentasjon den tredje dagen slik det var planlagt. Hvis noen fra divisjon 5 kom hjem fra konferansen med influensa, så kan jeg være skyld i det. Jeg beklager så mye. Vel, nok om det. En annen som jeg har lyst til å trekke frem er Elise Seip Tønnesen. Hun tok pulsen på «big data» med presentasjonen om Datavisualization for education. Veldig aktuelt tema, tenker jeg.

Jeg skal heller ikke glemme Keynote Speakers! Professor Jackie Stacey leverte et spennende innlegg om Feminism, Cultural Studies and Queer Theory: An Unfinished Conversation, der hun blant annet viste til Stuart Hall med å si at «Identity is an endless and unfinished conversation». I en kompleks, mediert, verden søker vi etter mer forutsigbarhet og transparens, men den medierte virkeligheten kan ikke studeres som et fanget insekt, den kan ikke holdes fast nok, sa hun og inviterte til en videre dialog. Professor Lilie Chouliaraki presenterte fenomenet «selfies» som et utrykk for digital selv-representasjon knyttet til behovet for å signalisere «I am here» i ulike sammenhenger i innlegget Witnessing conflict today. «Selfie» blir ofte forstått som et narsissistisk utrykk, men hun argumenterte for at dette trenger ikke nødvendigvis å være tilfelle. Hennes fokus på selfies tatt av emigranter vekte engasjement i salen.   

Neste konferanse vil finne sted i Sverige i august 2019. Jeg har allerede merket det av i kalenderappen! Til slutt retter jeg en takk til NAFOL for denne fantastiske muligheten vi NAFOL-studenter har til å søke om støtte til deltakelse på inspirerende konferanser.

Mer informasjon om konferansen

Top